Kremalı Elmalı Turta (Nalan Hanım'ın)


Elmalı turtanın ötesinde bir şey bu, krema ve karamelize edilmiş şeker müthiş bir lezzet katıyor.

Malzemeler

250 gr. tereyağ
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

4 yemek kaşığı toz şeker
200 ml. krema
3 iri elma
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

Oda sıcaklığında tereyağ ve diğer malzemelerle sert bir hamur tutulur.  Üçte biri buzluğa ayrılır (ince bir tabaka halinde koyulursa hızlı donuyor) kalanı yağlı kağıt serilmiş 30 cm. çapındaki tepsiye yayılır. Üstüne çatalla delikler açılır.

4 kaşık toz şeker tencereye erimeye birakilir. Yakılmayacak, biraz sararınca krema eklenip kaynatılır (rengi capuccino gibi oluyor). Ardından 3 elma rendesi ve tarçın eklenip suyunu çekene kadar kısık ateşte üstü açık olarak pişirilir. Ceviz eklenip altı kapatılır.

Tepsiye yayılan hamurun üstüne elmalı harç boşaltılır. Sonra buzluktaki hamur çıkartılıp rendelenir ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 2. seviyede alt-üst ayarda 35-40 dakika pişirilir.

Not: Tarifin orijinalinde ufak tefek farklılıklar vardı, iç harcında 2 elma ve 3 kaşık şeker vardı, bizdeki tepsi biraz gözüme büyük geldiği için miktarı arttırdım. Ve tarifte hamurun yarısı ayrılıyordu üstüne rendelemek için; yine aynı sebepten daha azını ayırdım. Buzluğa ayırmak yerine bazen mutfak makasıyla kırpıyorum hamuru; kolayıma geliyor. 

Yorumlar